2015. január 1., csütörtök

Julia Quinn: Happily Ever After - És boldogan éltek

Borító és fülszöveg: 
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy történelmi romantikus regényeket jegyző írónő, aki megalkotott egy családot… Illetve nem csak egy családot. Nyolc testvért, számos sógort, sógornőt, vőt, menyet, fiút, lányt, unokahúgokat, unokanővéreket, unokaöcsöket, unokabátyokat (nem is szólva egy túlsúlyos corgi kutyáról), plusz egy ellenállhatatlan matriarchát, aki mindannyiukkal felér… Ők a Bridgerton család: nem is család, inkább elemi erő. Az olvasók nyolc könyvön át nevettek, sírtak, szerették őket. De többet akartak. Ezért az olvasók azt kérdezték a szerzőtől: Mi történt azután? Simon elolvassa apja leveleit? Francescának és Michaelnek végre lesz gyermeke? Ki nyeri a Pall Mall-visszavágót? A „Vége" tényleg a történet végét jelenti? Ebben a kötetben Julia Quinn nyolc érdekes, mulatságos, szívmelengető „második epilógust" írt, és egy bónusz történetet nem másról, mint magáról a bölcs és szellemes matriarcháról, Violet Bridgertonról. Ismerjék meg újra a Bridgerton család tagjait… Mi történt velük?


Kiadó: Gabo

Kiadás éve: 2014
Terjedelem: 360 oldal
Sorozat: A Bridgerton család
Előzmények: A herceg és én, A vikomt aki engem szeretett, Tisztességes ajánlat, Mr. Bridgerton csábítása, Sir Phillipnek szeretettel, Rossz kor, Csókja megmondja, Esküvő lesz
Műfaj: történelmi romantikus


Röviden a könyvről: Először Daphne és Simon második epilógusát ismerhettük meg, majd szépen sorban az összes testvérét. Volt itt minden: Pall Mall, nem várt gyerek(ek), több házasság, titkok leleplezése, kincsek felfedezése, és még egy kis Violet Bridgerton is.


Az egész történetről, írásmódról: Julia-t olvasói nagyon sokat nyaggatták kérdésekkel, amik nem derültek ki az eredeti epilógusokból, így írt mindenkinek egy másodikat, sőt, még ajándékba kaptunk is pár oldalt, amelyben igazán megismerhettük Violet Bridgerton-t, aki igazság szerint mind a nyolc gyereke mellett ott állt, sokszor ő mozgatta a szálakat, máskor csak nézte, amint a gyermekei szerelmesek lesznek, belépnek a házasság szentségébe, és családot alapítanak.

Az első két epilógust még egy könyvesboltba leragadva olvastam el, és akármennyire furcsa is ez, szinte végig vigyorogtam. Nem tudom, hogy mégis mit gondoltak rólam az emberek, de ez a könyv minden volt, ami nekem kellett.
Most, így, hogy végeztem, az első gondolatom az volt: Olyan nehéz elengedni a Bridgerton-okat. Kilenc könyv alatt annyira a szívemhez nőttek, többször fakadtam sírva olvasás közben.
Julia Quinn tényleg páratlan író, csodálatos képessége van, eléri, hogy higgyünk az igaz szerelemben, az első látásra kialakuló szerelemben, és abban, hogy a szerelem mindent legyőz. 


Akiknek ajánlom: Aki szerette a sorozatot, ragadja meg ezt a könyvet is, nem lehet megbánni. De ha csak végtelenül romantikus is vagy, és hiszel az igaz szerelemben, szereted a boldog befejezéseket, nem csak ez a kötet, de az egész sorozat rád vár.




Kedvenc karakter: Violet Bridgerton, Edmund Bridgerton, Daphne

Legrosszabb karakter: -
Legjobb a könyvben: az egész úgy tökéletes ahogy van
Legrosszabb a könyvben: a tény, hogy vége. Bár hiányérzetem nem maradt, elismerem.
Borító: 5/5
Cím: 5/5


Az egész: 5/5*

Pár idézet, csak a legnagyobb kedvenceim:


"– Gyűlölöm Edmund Bridgertont! – kiáltotta. – És nem
érdekel, ki hallja meg. Apja csak nevetett amitől Violet még dühösebb lett.
A fiúk tényleg szörnyűek. Különösen Edmund Bridgerton."


"Violet Bridgerton pontosan nyolc órája volt Violet Bridgerton,
és nagyon tetszett az új neve."

"Ám attól az első pillanattól kezdve, amikor a táncparkettre
léptek, amikor megfogták egymás kezét, amikor először igazán
egymás szemébe néztek, Violet többé nem tudta elképzelni az
életét Edmund Bridgerton nélkül."

"Edmund a fejét ingatta.
– Azt hiszem, rád vártam."

"– És nevetett – tette hozzá Eloise – Nagyon szeretett nevetni. A
mi apánknak volt a legszebb nevetése…"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése