2014. december 29., hétfő

Sarah Mason: Partyszezon avagy a nagy fogadás



Borító és fülszöveg: 



Isabel Serranti számára az egész élet egy nagy rendezvény: egészen addig, míg egy alkalommal fel nem bukkan Simon Monkwell… 

A híres-hírhedt nagybirtokos és üzletember Simon Monkwell és a rendezvényszervező Isabel Serranti gyermekkoruk óta ismerik egymást. Simon 13 évesen pokollá tette a 11 éves lány életét. Isabel időközben felnőtt, 26 évesen a Simonról hallott pletykák meggyőzik arról, hogy a férfi mit sem változott. 

Ezért, mikor Izzy felkérést kap Simon édesapjától, Montytól a Monkwell birtokon megrendezésre kerülő jótékonysági bál szervezésére, vegyes érzései támadnak. Nem akar foglalkozni a múlt eseményeivel, egyébként is úgy tudja, hogy Simon üzleti úton van az Egyesült Államokban. Izzyt újra elbűvöli a különc család, és fokozatosan nyilvánvalóvá válik számára, hogy gyermekkori emlékei egyáltalán nem olyan pontosak, mint gondolta…


Kiadó: Pécsi Direkt Kft.
Kiadás éve: 2004 (eredeti: 2003!)
Terjedelem: 272 oldal

Sorozat: -
Előzmény: -
Műfaj: romantikus (a Libri szerint szépirodalom)

Röviden a könyvről: Izzy rendezvényszervezőként dolgozik Londonban, apró kis gondokkal van megáldva, mint a legjobb barátja titkolózása, az, hogy a húga nem válaszol a hívásaira, és egy vén ijesztő szipirtyó akadékoskodik, és nehezen megrendezhető partyt akar tartani. Elhízott, és szakított vele a barátja pár hete. Szörnyen érzi magát, mivel terhesnek nézik a metrón.. Ekkor fut be a hívás,hogy Monty Monkwell partyt szeretne rendezni, és pofátlanul rövid idő alatt kifejezetten Isabel-t kéri fel a munkára. Mit tehetnek félős hősünk, ha nehezen is, de elfogadja az ajánlatot, és leutazik vidékre, elkezdi szervezni a rendezvényt, amikor hirtelen felbukkan gyermekkorának legmeghatározóbb alakja: Simon Monkwell. Itt kezdődnek a gondok, ugyanis a fiú Izzy legjobb barátja volt, de valamiért elkezdett vele gonoszkodni, és a lány retteg tőle. Közben a médiában igen fontos szereplő, és újabban csak negatív cikkeket közölnek róla.. 


Az egész történetről, írásmódról: Mivel valamilyen szinten régi könyv, és csak egy kis könnyed dolognak szánták, próbáltam nem halálosan komolyan venni. Nehéz volt. Olyan nagy hibák voltak benne, és olyan tré poénok, hogy az utolsó hatvan oldalt végigröhögtem. Kínomban, hogy erre mégis miért vállalkoztam. A főszereplők 26 és 28 évesek. A szüleik elvileg mind 80.. Itt az első hiba. Azért ha engem kérdeztek, ezt nehéz elhinni. Ilyen szarvashibáktól hemzsegett az egész.
A mellékszereplőkről alig tudtunk meg valamit, semmilyen szálat nem vezetett el semmilyen szintig...
Több dolgot fel sem szeretnék sorolni, csak elfelejteni ezt a fekáliakupacot. 


Akiknek ajánlom: Ha valaki nevetni akar borzalmasan sivár és rossz vicceken. Másképp ne, soha, semmiképp, felejtsétek el, úgy ahogy van. 


Kedvenc karakter: - 
Legrosszabb karakter: Izzy
Legjobb a könyvben: Poppet
Legrosszabb a könyvben: minden más
Borító: 5/1
Cím: 5/2
Az egész: 5/2.5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése